Jehněčí kotlety s omáčkou z oliv a pomerančů
Suroviny
- 180 ml Pomerančová šťáva
- 1 ks Citrony
- 1 ks Pomeranče
- 8 ks Jehněčí kotlety
- 5 ks Ančovičky konzervované
- 1 hrst Olivy černé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Petržel - nať
- 1 špetka Rozmarýn čerstvý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2445 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 148 g
- Sodík 9333 mg
- Bílkoviny 217 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 719.3 mg
- Draslík 4605 mg
- Vláknina 22887.6 mg
- Vitamín A 22887.6 mg
- Vitamín B6 3.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 281.8 mg
- Vitamín E 7.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí kotlety potřeme olejem, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na nepřilnavé pánvi.
-
2
Přendáme do zapékací nádoby nebo pekáče, vymazaného olejem. Smícháme suroviny na omáčku: nastrouhané kůry z pomeranče a citronu, olivy, pomerančová a citrónová šťáva, prolisovaný česnek a nasekaná filátka ančoviček.
-
3
Zalijeme připravené kotlety a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 15-20 minut. Podlíváme výpekem. Podáváme posypané bylinkami, jako přílohu podáváme květákové pyré.