Koroptví polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 949 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 95 g
- Sodík 530 mg
- Bílkoviny 177 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 626.1 mg
- Vláknina 11440.5 mg
- Vitamín A 11440.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Koroptve oškubeme, vykucháme a důkladně očistíme.
-
2
Vložíme je do studené vody a přidáme na drobno nakrájenou kořenovou zeleninu a 6 zrnek pepře.
-
3
V jiné nádobě si uvaříme nakrájené hříbky či sušené houby, které jsme však předem namočili asi na 15 minut.
-
4
Uvařené maso obereme z kostí, nakrájíme na malé kousky a opět vložíme i s uvařenými houbami do polévky. Necháme krátce povařit.
-
5
Na talíře vložíme najemno nakrájené nudličky z omelety a přelijeme horkou polévkou. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.