Polévka ze srnčích kostí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 320 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Zelenina kořenová
  • 600 g Kosti srnčí
  • 50 g Játra srnčí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 43 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 162.4 mg
  • Vláknina 7150 mg
  • Vitamín A 7150 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kosti nasekáme a necháme je namočené 1 hodinu ve vodě.

  • 2

    Pak k nim přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer a dáme vařit.

  • 3

    Přidáme celou neloupanou cibuli, 3 kuličky pepře a sůl.

  • 4

    Vaříme pozvolna asi 2 hodiny.

  • 5

    Po uvaření polévku přecedíme, necháme přejít varem a zavaříme játrovými knedlíčky ze srnčích jater. Knedlíčky připravujeme stejným způsobem jako klasické játrové knedlíčky do polévky.

Komentáře k receptu