Pražská záživná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 11 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 9.7 mg
- Draslík 300.6 mg
- Vláknina 8615.7 mg
- Vitamín A 8615.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kroupy přebereme, spaříme a propláchneme. Hrách přebereme a propláchneme, houby také propláchneme a vše necháme přes noc namočené.
-
2
Druhý den doplníme vodu dle potřeby a vaříme doměkka.
-
3
Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a osmahneme na sádle. Zaprášíme moukou a opět krátce osmahneme.
-
4
Přelijeme prochladlým vývarem z krup a hrachu, rozšleháme.
-
5
Potom přidáme kroupy, hrách, houby, nakrájené brambory na kostičky a vaříme tak, aby bylo vše měkké.
-
6
Polévku ochutíme česnekem utřeným se solí a majoránkou.
-
7
Při podávání nejprve vložíme do talířů celerovou nať a pak zalijeme polévkou.
-
8
Podáváme s krajícem chleba.