Krkovička na fazolkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazolky mražené
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Vepřová krkovička
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 18.2 mg
  • Draslík 166.4 mg
  • Vláknina 4358.3 mg
  • Vitamín A 4358.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky krkovičky naklepeme, okořeníme a poprášíme moukou. Osmahneme z obou stran na rozehřátém oleji.

  • 2

    Pak plátky vyjmeme a na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, vrátíme maso a přidáme papriku, pepř a na mírném ohni dusíme nejprve ve šťávě, později podléváme vodou.

  • 3

    Téměř před dokončením přidáme smetanu a předem podušené fazolky.

Komentáře k receptu