Krkovička na fazolkách
Suroviny
- 250 g Fazolky mražené
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 plátek Vepřová krkovička
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 15 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 18.2 mg
- Draslík 166.4 mg
- Vláknina 4358.3 mg
- Vitamín A 4358.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky krkovičky naklepeme, okořeníme a poprášíme moukou. Osmahneme z obou stran na rozehřátém oleji.
-
2
Pak plátky vyjmeme a na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, vrátíme maso a přidáme papriku, pepř a na mírném ohni dusíme nejprve ve šťávě, později podléváme vodou.
-
3
Téměř před dokončením přidáme smetanu a předem podušené fazolky.