Plněné vepřové řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šunka dušená
  • 600 g Vepřová kýta
  • 100 ml Víno bílé
  • 8 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 127.7 mg
  • Draslík 542.6 mg
  • Vláknina 1651.8 mg
  • Vitamín A 1651.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naklepané řízky okořeníme a na každý položíme lístek šalvěje a půl plátku šunky.

  • 2

    Spojíme párátkem a po obou stranách opečeme v oleji.

  • 3

    Podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 4

    Z měkkých řízků odstraníme párátka, do šťávy přidáme máslo a řízky znovu prohřejeme.

Komentáře k receptu