Bramborová omeleta s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Brambory vařené
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Pažitka
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 ks Citrony
  • 4 ks Rajčata
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.5 šálek Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 867 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 691 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 704.6 mg
  • Draslík 1173.4 mg
  • Vláknina 13044.5 mg
  • Vitamín A 13044.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.7 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na pánvi na másle. Přidáme vařené a na plátky nakrájené brambory a dozlatova je opečeme.

  • 2

    Ve smetaně rozmícháme vejce, přidáme sůl, koření, nasekanou pažitku a směsí přelijeme brambory na pánvi. Pečeme, až vejce ztuhnou.

  • 3

    Zvlášť na másle opečeme rajčata nakrájená na plátky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a osladíme.

  • 4

    Upečenou omeletu přesuneme na talíř a ozdobíme ji pečenými rajčaty a sekanou pažitkou.

Komentáře k receptu