Bramborová omeleta s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 867 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 66 g
- Sodík 691 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 704.6 mg
- Draslík 1173.4 mg
- Vláknina 13044.5 mg
- Vitamín A 13044.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.7 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na pánvi na másle. Přidáme vařené a na plátky nakrájené brambory a dozlatova je opečeme.
-
2
Ve smetaně rozmícháme vejce, přidáme sůl, koření, nasekanou pažitku a směsí přelijeme brambory na pánvi. Pečeme, až vejce ztuhnou.
-
3
Zvlášť na másle opečeme rajčata nakrájená na plátky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a osladíme.
-
4
Upečenou omeletu přesuneme na talíř a ozdobíme ji pečenými rajčaty a sekanou pažitkou.