Bramborová polévka s rajčatovým protlakem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1955 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 24.4 mg
- Draslík 824.5 mg
- Vláknina 4380.4 mg
- Vitamín A 4380.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme ji na tuku.
-
2
Na slanině osmažíme jemně nakrájenou cibuli a na hrubém struhadle nastrouhané syrové brambory. Potom vše zalijeme vývarem z kostí, přidáme rajčatový protlak, sůl, koření a vaříme do změknutí brambor.
-
3
Nakonec polévku zahustíme smetanou s rozkvedlanou moukou.