Cikánský hovězí guláš
Suroviny
- 500 g Hovězí maso přední
- 20 g Anglická slanina
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Okurky nakládané
- 2 ks Paprika sterilovaná
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 17 g
- Sodík 3759 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 83.6 mg
- Draslík 777.8 mg
- Vláknina 8198.3 mg
- Vitamín A 8198.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném tuku osmahneme na nudličky pokrájenou slaninu. Přidáme drobně krájenou cibuli, zpěníme ji a přidáme maso nakrájené na kostky.
-
2
Okořeníme a dusíme pod pokličkou. Když se šťáva vydusí do tuku, vmícháme papriku, kečup, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
-
3
Pak šťávu opět vysmahneme na tuk, poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme.
-
4
Nakonec přidáme jemně nakrájenou okurku a kapii a prohřejeme.