Cikánský hovězí guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso přední
  • 20 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Paprika sterilovaná
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 3759 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 83.6 mg
  • Draslík 777.8 mg
  • Vláknina 8198.3 mg
  • Vitamín A 8198.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném tuku osmahneme na nudličky pokrájenou slaninu. Přidáme drobně krájenou cibuli, zpěníme ji a přidáme maso nakrájené na kostky.

  • 2

    Okořeníme a dusíme pod pokličkou. Když se šťáva vydusí do tuku, vmícháme papriku, kečup, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 3

    Pak šťávu opět vysmahneme na tuk, poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme.

  • 4

    Nakonec přidáme jemně nakrájenou okurku a kapii a prohřejeme.

Komentáře k receptu