Bramborová polévka se zelenou paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 13 g
- Sodík 3751 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 22.8 mg
- Draslík 1497 mg
- Vláknina 7235 mg
- Vitamín A 7235 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a celer oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, zelenou papriku, zalijeme vývarem z kostí a uvaříme doměkka.
-
2
Polévku prolisujeme, přilijeme smetanu a přidáme jemně nasekanou petrželku.
-
3
Jako vložku do polévky použijeme na kostičky nakrájenou a na tuku osmaženou žemli.