Bramborová polévka se zelenou paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 200 g Celer bulvový
  • 30 g Tuk
  • 10 g Petržel - nať
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Smetana 16% (pochoutková)
  • 5.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 3751 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 22.8 mg
  • Draslík 1497 mg
  • Vláknina 7235 mg
  • Vitamín A 7235 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a celer oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, zelenou papriku, zalijeme vývarem z kostí a uvaříme doměkka.

  • 2

    Polévku prolisujeme, přilijeme smetanu a přidáme jemně nasekanou petrželku.

  • 3

    Jako vložku do polévky použijeme na kostičky nakrájenou a na tuku osmaženou žemli.

Komentáře k receptu