Frankfurtská hovězí roláda
Suroviny
- 20 g Anglická slanina
- 400 g Hovězí maso zadní
- 100 g Maso mleté - mix
- 1 ks Cibule
- 1 ks Párky jemné
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 32 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 95.1 mg
- Draslík 47.9 mg
- Vláknina 921.3 mg
- Vitamín A 921.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso okořeníme a zamícháme do něj 2 lžíce sladké smetany. Přídáme na kostičky nakrájenou slaninu a půlku drobně pokrájené cibule.
-
2
Plátek masa lehce naklepeme, okořeníme, do středu rozložíme mleté maso a párek.
-
3
Stočíme a omotáme nití, povrch rolády poprášíme moukou.
-
4
Druhou půlku cibule zpěníme na tuku a osmahneme roládu ze všech stran.
-
5
Podlijeme vodou a přiklopenou za občasného podlévání dusíme v troubě doměkka.
-
6
Měkkou roládu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou. Zalijeme vodou a povaříme na hustou omáčku.
-
7
Přilijeme smetanu a necháme přejít varem.
-
8
Omáčku procedíme, roládu zbavíme nitě a nakrájíme na plátky.