Frankfurtská hovězí roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Anglická slanina
  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Maso mleté - mix
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Párky jemné
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 95.1 mg
  • Draslík 47.9 mg
  • Vláknina 921.3 mg
  • Vitamín A 921.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso okořeníme a zamícháme do něj 2 lžíce sladké smetany. Přídáme na kostičky nakrájenou slaninu a půlku drobně pokrájené cibule.

  • 2

    Plátek masa lehce naklepeme, okořeníme, do středu rozložíme mleté maso a párek.

  • 3

    Stočíme a omotáme nití, povrch rolády poprášíme moukou.

  • 4

    Druhou půlku cibule zpěníme na tuku a osmahneme roládu ze všech stran.

  • 5

    Podlijeme vodou a přiklopenou za občasného podlévání dusíme v troubě doměkka.

  • 6

    Měkkou roládu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou. Zalijeme vodou a povaříme na hustou omáčku.

  • 7

    Přilijeme smetanu a necháme přejít varem.

  • 8

    Omáčku procedíme, roládu zbavíme nitě a nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu