Brambory na paprice a na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 kg Brambory rané
  • 1 šálek Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 43.4 mg
  • Draslík 124.3 mg
  • Vláknina 7852 mg
  • Vitamín A 7852 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na plátky a vložíme je na jemně nakrájenou cibuli osmaženou na sádle. Opékáme, a až začne cibule žloutnout, přidáme papriku. Necháme ji osmahnout a potom brambory zalijeme vývarem a dusíme doměkka.

  • 2

    Vývar slijeme a zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou. Necháme přejít var a znovu nalijeme na brambory, které v omáčce prohřejeme.

  • 3

    Podáváme jako hlavní jídlo.

Komentáře k receptu