Brambory na paprice a na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 23 g
- Sodík 528 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 43.4 mg
- Draslík 124.3 mg
- Vláknina 7852 mg
- Vitamín A 7852 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na plátky a vložíme je na jemně nakrájenou cibuli osmaženou na sádle. Opékáme, a až začne cibule žloutnout, přidáme papriku. Necháme ji osmahnout a potom brambory zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
-
2
Vývar slijeme a zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou. Necháme přejít var a znovu nalijeme na brambory, které v omáčce prohřejeme.
-
3
Podáváme jako hlavní jídlo.