Bramborový pudink se šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 31 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 415.9 mg
- Draslík 653.2 mg
- Vláknina 6580 mg
- Vitamín A 6580 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory oloupeme a protřeme sítem.
-
2
Máslo se žloutky a solí utřeme do pěny, přidáme protlak z brambor a tolik mouky, aby vzniklo vláčné těsto. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
-
3
Šunku jemně nakrájíme a smícháme ji se smetanou.
-
4
Do vymazané pudinkové formy dáme vrstvu brambor, na ně šunku a navrch zbylé brambory. Formu uzavřeme a pudink ve vodní lázni v páře vaříme asi 45 minut.
-
5
Vyklopíme a pomastíme máslem.