Loretánské brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 784 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 100.3 mg
  • Draslík 535.7 mg
  • Vláknina 8650 mg
  • Vitamín A 8650 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Scedíme je, prolisujeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Do vařícího mléka přidáme máslo, osolíme a přisypeme mouku, kterou svaříme do hustého těsta. Potom vmícháme vejce.

  • 3

    Hotové těsto promícháme s prolisovanými bramborami a spojíme. Lžící vykrajujeme noky a smažíme je na oleji.

Komentáře k receptu