Bramborový pudink vařený v ubrousku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 39 g
- Sodík 647 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 294.8 mg
- Draslík 497.4 mg
- Vláknina 6196.7 mg
- Vitamín A 6196.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory oloupeme a prolisujeme.
-
2
Máslo utřeme se žloutky a solí do pěny, okořeníme, přidáme studené prolisované brambory, nastrouhaný sýr a nakonec pevný sníh z bílků a mouku.
-
3
V namočeném a vyždímaném ubrousku potřeném máslem vaříme pudink asi 30 minut.
-
4
Po vyjmutí jej nakrájíme na kolečka a sypeme osmaženou strouhankou a zakapeme máslem.