Bramborový prejt se zeleninou
Suroviny
- 200 g Brambory
- 300 g Brambory vařené
- 20 g Tuk
- 100 g Sádlo škvařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Kapusta hlávková
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 3 stroužek Česnek
- 0.25 l Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 38 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 219.3 mg
- Draslík 1730.7 mg
- Vláknina 17863.8 mg
- Vitamín A 17863.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 316.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené i syrové brambory nastrouháme, přidáme osmaženou, jemně nakrájenou cibuli, na které jsme podusili nakrájenou kapustu, celá vejce, mléko a koření. Je-li těsto řídké, přisypeme trochu strouhanky.
-
2
Pekáč vymažeme sádlem, naplníme těstem a pečeme v troubě dozlatova.
-
3
Krájíme na čtverce a podáváme se salátem.