Bramborová paštika s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 500 g Játra vepřová
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Tuk
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1522 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 544.9 mg
  • Draslík 1000.9 mg
  • Vláknina 9168 mg
  • Vitamín A 9168 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené, ještě horké brambory prolisujeme a necháme prochladnout.

  • 2

    Přidáme umletá játra, osmaženou cibuli, sůl, česnek, koření, citronovou kůru, vejce a mouku.

  • 3

    Směs naplníme do vymazané, strouhankou vysypané pudinkové formy a ve vodní lázni vaříme asi 45 minut.

  • 4

    Prochladlou paštiku utřeme se sardelovým máslem. Používáme ji jako pomazánku.

Komentáře k receptu