Bramborový pudink plněný uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 33 g
- Sodík 956 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 297.8 mg
- Draslík 348.8 mg
- Vláknina 4200 mg
- Vitamín A 4200 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo se žloutky a solí utřeme do pěny. Přidáme prolisované brambory, sůl, sníh z bílků a trochu strouhanky.
-
2
Do vymazané pudinkové formy dáme vrstvu bramborového těsta, na ni vrstvu jemně nakrájeného uzeného masa a navrch zbylé bramborové těsto. Formu uzavřeme a pudink vaříme asi 35 minut ve vodní lázni.
-
3
Po vyklopení a vychladnutí jej krájíme na porce, sypeme osmaženou strouhankou (nebo sýrem) a pokropíme máslem.