Hovězí maso v kapustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso přední
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 70.7 mg
  • Draslík 1759.2 mg
  • Vláknina 14152.2 mg
  • Vitamín A 14152.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 310.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli osmažené na sádle. Osmahneme ze všech stran, osolíme a podlijeme vodou.

  • 2

    Přidáme pepř, 2 stroužky utřeného česneku a za občasného podlévání dusíme pod pokličkou téměř doměkka.

  • 3

    Kapustu nakrájíme na nudličky, osolíme, pomačkáme a necháme asi 10 minut odpočinout. Pak ji spolu s 2 oloupanými brambory podusíme na troše vody.

  • 4

    Připravené maso i se šťávou vmícháme do kapusty, přidáme se solí třený česnek, rozstrouhaný syrový brambor a vše dodusíme doměkka.

Komentáře k receptu