Hovězí žebro v zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 200 g Kapusta růžičková
  • 200 g Kedlubna
  • 200 g Mrkev kořen
  • 5 g Petržel - nať
  • 200 g Houby čerstvé
  • 3 ks Nové koření celé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Hovězí žebra
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 928 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 188 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 183.5 mg
  • Draslík 1061.1 mg
  • Vláknina 15291.2 mg
  • Vitamín A 15291.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebro přesekneme na 4 kusy, omyjeme a dáme do vlažné osolené vody.

  • 2

    Spolu s novým kořením pod pokličkou dusíme do poloměkka.

  • 3

    Pak přidáme na kostky nakrájenou zeleninu a brambory.

  • 4

    Když je vše měkké, přidáme hrášek a fazolky, petrželku a ochutíme máslem.

Komentáře k receptu