Hovězí žebro v zelenině
Suroviny
- 200 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 200 g Kapusta růžičková
- 200 g Kedlubna
- 200 g Mrkev kořen
- 5 g Petržel - nať
- 200 g Houby čerstvé
- 3 ks Nové koření celé
- 1 špetka Sůl
- 1 kg Hovězí žebra
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 928 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 188 g
- Sodík 430 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 183.5 mg
- Draslík 1061.1 mg
- Vláknina 15291.2 mg
- Vitamín A 15291.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žebro přesekneme na 4 kusy, omyjeme a dáme do vlažné osolené vody.
-
2
Spolu s novým kořením pod pokličkou dusíme do poloměkka.
-
3
Pak přidáme na kostky nakrájenou zeleninu a brambory.
-
4
Když je vše měkké, přidáme hrášek a fazolky, petrželku a ochutíme máslem.