Makaronový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 793 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 31 g
- Sodík 259 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 273.1 mg
- Draslík 1332 mg
- Vláknina 22093.7 mg
- Vitamín A 22093.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 232 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme makarony dopoloměkka a scedíme.
-
2
Květák a brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a dopoloměkka uvaříme.
-
3
Vymažeme zapékací mísu olejem a dáme do ní polovinu uvařených makaronů, na ně vrstvíme květák a brokolici, které zakryjeme zbylými těstovinami.
-
4
Osmahneme mouku na oleji, zalijeme mlékem a promícháme.
-
5
Do vychladlé směsi přidáme rozšlehaná vejce, muškátový oříšek, rozkvedláme a vlijeme na makarony se zeleninou.
-
6
Polijeme rozpuštěným máslem a dozlatova zapečeme.