Makaronový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 g Špagety, Makarony
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Brokolice
  • 1 ks Květák
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 793 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 273.1 mg
  • Draslík 1332 mg
  • Vláknina 22093.7 mg
  • Vitamín A 22093.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 232 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme makarony dopoloměkka a scedíme.

  • 2

    Květák a brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a dopoloměkka uvaříme.

  • 3

    Vymažeme zapékací mísu olejem a dáme do ní polovinu uvařených makaronů, na ně vrstvíme květák a brokolici, které zakryjeme zbylými těstovinami.

  • 4

    Osmahneme mouku na oleji, zalijeme mlékem a promícháme.

  • 5

    Do vychladlé směsi přidáme rozšlehaná vejce, muškátový oříšek, rozkvedláme a vlijeme na makarony se zeleninou.

  • 6

    Polijeme rozpuštěným máslem a dozlatova zapečeme.

Komentáře k receptu