Dušená hovězí pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Tuk
  • 500 g Hovězí plec
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 115.3 mg
  • Draslík 471.4 mg
  • Vláknina 406.5 mg
  • Vitamín A 406.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do masa vetřeme sůl a na tuku osmahneme ze všech stran.

  • 2

    Pak pokapeme máslem, posypeme zázvorem, podlijeme vodou a přikryté dusíme v troubě doměkka.

  • 3

    Občas podlijeme horkou vodou.

  • 4

    Měkké maso přeložíme do mísy, šťávu zahustíme moukou a povaříme. Do šťávy vložíme maso pokrájené na plátky a znovu prohřejeme.

Komentáře k receptu