Rizoto s bůčkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 958 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 63 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 88.7 mg
- Draslík 290.3 mg
- Vláknina 5056.6 mg
- Vitamín A 5056.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji zpěníme cibuli a přidáme papriku.
-
2
Omyjeme a na kousky nakrájíme maso, přidáme k cibuli, podlijeme půlkou piva a dusíme, dokud se šťáva nevypaří.
-
3
Přidáme rýži, kterou jsme propláchli v horké vodě, bobkový list, nakrájené chilli papričky a zalijeme zbytkem piva, aby maso i rýže byly ponořené.
-
4
Pokud máme málo piva, naředíme vývarem.
-
5
20 minut dusíme a poté podáváme posypané strouhaným sýrem a petrželkou.