Rizoto s bůčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 400 g Vepřový bok
  • 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1.5 hrnek Rýže loupaná
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 958 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 88.7 mg
  • Draslík 290.3 mg
  • Vláknina 5056.6 mg
  • Vitamín A 5056.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji zpěníme cibuli a přidáme papriku.

  • 2

    Omyjeme a na kousky nakrájíme maso, přidáme k cibuli, podlijeme půlkou piva a dusíme, dokud se šťáva nevypaří.

  • 3

    Přidáme rýži, kterou jsme propláchli v horké vodě, bobkový list, nakrájené chilli papričky a zalijeme zbytkem piva, aby maso i rýže byly ponořené.

  • 4

    Pokud máme málo piva, naředíme vývarem.

  • 5

    20 minut dusíme a poté podáváme posypané strouhaným sýrem a petrželkou.

Komentáře k receptu