Vepřové maso dušené se zeleninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 3 ks Zelí hlávkové bílé
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Patison
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 96988 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 90.6 mg
  • Draslík 800.3 mg
  • Vláknina 8137.5 mg
  • Vitamín A 8137.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso nakrájíme na menší kostky, opečeme na rozpáleném tuku, opepříme, osolíme, mírně podlijeme vývarem (nebo horkou vodou) a dusíme asi 1/2 hodiny.

  • 2

    Mezitím si očistíme zeleninu, nakrájíme na kroužky cibuli, papriky, patisony. Zelné listy omyjeme a nakrájíme na proužky. Takto připravenou zeleninu přidáme k masu zhruba 15 minut před koncem pečení. Vše dusíme společně až vše změkne.

  • 3

    Jako přílohu podáváme chléb.

Komentáře k receptu