Zálivka s medovou hořčicí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 95 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 13.2 mg
  • Vláknina 112.3 mg
  • Vitamín A 112.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku prolisujeme, přidáme med, hořčici, ocet, olej a zakysanou smetanu.

  • 2

    Vše mícháme dokud nevznikne hustá a hladká zálivka. Ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Podáváme k zeleninovým salátům.

Komentáře k receptu