Krémový bramborový salát s celerem a pažitkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 125 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 150 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 5.4 mg
  • Draslík 905.6 mg
  • Vláknina 10371.2 mg
  • Vitamín A 10371.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Uvaříme doměkka a slijeme.

  • 2

    V salátové míse promícháme hořčici, ocet, olej, sůl a pepř. Ke vzniklé hmotě přidáme teplé brambory a promícháme, tak aby se obalily. Necháme půl hodiny odležet při pokojové teplotě.

  • 3

    Smetanový sýr vyšleháme s jogurtem dohladka. Přidáme na kostičky nakrájený celer, nasekanou pažitku a zlehka promícháme s bramborami. Dochutíme solí a pepřem a necháme minimálně 1hodinu odležet v lednici.

  • 4

    Salát dozdobíme pažitkou a podáváme při pokojové teplotě.

Komentáře k receptu