Vepřové maso dušené se strouháním
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 44 g
- Sodík 97074 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 258.7 mg
- Draslík 609.9 mg
- Vláknina 52.5 mg
- Vitamín A 52.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hrubé mouky, trochu vody a dvou vajec uděláme velmi tuhé nudlové těsto, které rozdělíme na několik kousků, aby nám rychleji oschlo. Jakmile oschne, nastrouháme ho, sesuneme do osolené vařící vody, povaříme cca 5 minut a poté je vybereme cedníkem.
-
2
Omyté a očištěné maso nakrájíme na plátky přes vlákno, naklepeme ho, na okrajích nařízneme, osolíme, dáme do kastrolu a podlijeme trochou vody. Pokud maso není tučné, přidáme pod něj trochu sádla. Maso posypeme hrubě nasekaným česnekem a necháme dusit do měkka.
-
3
Jakmile je maso měkké, přidáme k němu uvařené strouhání, které promícháme se šťávou, pokropíme tukem a dáme zapéct do trouby dorůžova.
-
4
Jako přílohu podáváme grilovaná rajčata.