Vepřové maso dušené se strouháním

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Vepřová plec
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Voda pitná
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 97074 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 258.7 mg
  • Draslík 609.9 mg
  • Vláknina 52.5 mg
  • Vitamín A 52.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hrubé mouky, trochu vody a dvou vajec uděláme velmi tuhé nudlové těsto, které rozdělíme na několik kousků, aby nám rychleji oschlo. Jakmile oschne, nastrouháme ho, sesuneme do osolené vařící vody, povaříme cca 5 minut a poté je vybereme cedníkem.

  • 2

    Omyté a očištěné maso nakrájíme na plátky přes vlákno, naklepeme ho, na okrajích nařízneme, osolíme, dáme do kastrolu a podlijeme trochou vody. Pokud maso není tučné, přidáme pod něj trochu sádla. Maso posypeme hrubě nasekaným česnekem a necháme dusit do měkka.

  • 3

    Jakmile je maso měkké, přidáme k němu uvařené strouhání, které promícháme se šťávou, pokropíme tukem a dáme zapéct do trouby dorůžova.

  • 4

    Jako přílohu podáváme grilovaná rajčata.

Komentáře k receptu