Salát z petrželky, máty, bulguru a citronu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Bulgur
  • 200 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Citrony
  • 4 ks Rajčata
  • 3 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Máta
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 551.8 mg
  • Vláknina 27780.7 mg
  • Vitamín A 27780.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve zalijeme v míse bulgur vroucí vodou a necháme 30min odležet. Poté scedíme a vymačkáme vodu.

  • 2

    Vrátíme bulgur do mísy a přelijeme olejem a šťávou vylisovanou ze všech citronů. Ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Vmícháme na kousky nakrájená rajčata zbavená semínek, nahrubo nasekanou petrželku a mátu a důkladně promícháme.

  • 4

    Salát podáváme vychlazený nebo při pokojové teplotě.

Komentáře k receptu