Salát z petrželky, máty, bulguru a citronu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 8 g
- Sodík 406 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 551.8 mg
- Vláknina 27780.7 mg
- Vitamín A 27780.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve zalijeme v míse bulgur vroucí vodou a necháme 30min odležet. Poté scedíme a vymačkáme vodu.
-
2
Vrátíme bulgur do mísy a přelijeme olejem a šťávou vylisovanou ze všech citronů. Ochutíme solí a pepřem.
-
3
Vmícháme na kousky nakrájená rajčata zbavená semínek, nahrubo nasekanou petrželku a mátu a důkladně promícháme.
-
4
Salát podáváme vychlazený nebo při pokojové teplotě.