Sekaná pečeně jemná
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 250 g Hovězí maso zadní
- 250 g Vepřový bok
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Sůl
- 1 ks Nové koření mleté
- 1 ks Citronová kůra
- 1 ks Hřebíček mletý
- 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 5 polévková lžíce Víno červené
- 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 33 g
- Sodík 64746 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 143 mg
- Draslík 292.8 mg
- Vláknina 8519 mg
- Vitamín A 8519 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oboje maso očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme přes vlákno a dvakrát umeleme. Poté nameleme namačkané a vymačkané rohlíky.
-
2
Očištěnou a nakrájenou cibuli osmahneme na sádle a poté přidáme k mletému masu. Směs okořeníme, přilijeme víno, přidáme smetanu, sardelovou pastu, vejce ušlehaná do pěny a na kostičky rozkrájenou smetanu. Vše řádně rozmícháme, vytvoříme dvě šišky, vložíme je do vymaštěného pekáče a pečeme 1,5 hodiny.
-
3
Sekanou můžeme podávat teplou i studenou.