Zvolna pečený rajčatový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 6 ks Rajčata
  • 2 ks Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2237 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 249 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 308.6 mg
  • Vláknina 3119.8 mg
  • Vitamín A 3119.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Na pečicí plech vyskládáme rozpůlená rajčata řeznými stranami dolů. Na každé rajče položíme kolečko česneku. Pokapeme medem, octem a olejem. Ochutíme pepřem a solí.

  • 3

    Pečeme cca 60min, dokud rajčata nezměknou.

  • 4

    Poté je vyjmeme, posypeme nasekanou petrželkou, pokapeme olejem a octem a necháme vychladnout.

  • 5

    Salát podáváme vychlazený nebo při pokojové teplotě.

Komentáře k receptu