Zvolna pečený rajčatový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2237 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 249 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 308.6 mg
- Vláknina 3119.8 mg
- Vitamín A 3119.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180C.
-
2
Na pečicí plech vyskládáme rozpůlená rajčata řeznými stranami dolů. Na každé rajče položíme kolečko česneku. Pokapeme medem, octem a olejem. Ochutíme pepřem a solí.
-
3
Pečeme cca 60min, dokud rajčata nezměknou.
-
4
Poté je vyjmeme, posypeme nasekanou petrželkou, pokapeme olejem a octem a necháme vychladnout.
-
5
Salát podáváme vychlazený nebo při pokojové teplotě.