Bazalková salsa s pečenou paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 64 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 5 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 127.7 mg
- Vláknina 2413.8 mg
- Vitamín A 2413.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek, pod rozpáleným grilem opečeme slupkou nahoru, necháme vychladnout pod vlhkým ubrouskem a oloupeme.
-
2
Nakrájíme je na malé kostičky, smícháme s najemno nasekaným česnekem, bazalkovými lístky, octem a olejem. Ochutíme solí a pepřem a promícháme. Zakryjeme a při pokojové teplotě necháme půl hodiny odpočinout.
-
3
Podáváme při pokojové teplotě ke grilovanému masu.