Salsa Verde

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Ocet vinný
  • 10 ks Bazalka
  • 2 ks Ančovičky konzervované
  • 10 ks Máta
  • 2 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1056 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 19.1 mg
  • Draslík 371 mg
  • Vláknina 1500.3 mg
  • Vitamín A 1500.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru vložíme petrželku, bazalku, mátu, prolisovaný česnek, hořčici, slité kapary, ančovičkové filety, ocet, olej a rozmixujeme na hladkou kaši.

  • 2

    Ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a při pokojové teplotě necháme půl hodiny odpočinout.

  • 3

    Salsu podáváme při pokojové teplotě ke grilovanému masu nebo zelenině.

Komentáře k receptu