Huspenina
Suroviny
- 100 g Hrášek mražený
- 30 ml Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Cibule
- 6 ks Vepřové nožičky
- 10 ks Nové koření celé
- 4 ks Bobkový list
- 1 ks Celer bulvový
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vepřové koleno
- 2 ks Petržel kořen
- 10 ks Pepř černý celý
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2873 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 287 g
- Sodík 2457 mg
- Bílkoviny 272 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 880 mg
- Draslík 1986.6 mg
- Vláknina 47538 mg
- Vitamín A 47538 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Koleno a nožičky dáme vařit, jen chvíli, aby se srazila krev.
-
2
Vodu vylijeme a dáme novou, přidáme sůl, koření a vaříme do změknutí.
-
3
Vyndáme, vodu uchováme, maso vykostíme a nakrájíme i s kůží na kousky. Vývar přecedíme, osolíme jednou lžící soli, přidáme maso, mrkev, petržel, celer na kousky a vaříme do změknutí zeleniny.
-
4
Přilijeme ocet, nasekanou cibuli a okurku, hrášek a necháme přejít varem. Nalijeme do formy na chlebíček a necháme přes noc ztuhnout.
-
5
Ze ztuhlé huspeniny odstraníme tuk, vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s octem, cibulí a chlebem.