Huspenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Hrášek mražený
  • 30 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vepřové nožičky
  • 10 ks Nové koření celé
  • 4 ks Bobkový list
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vepřové koleno
  • 2 ks Petržel kořen
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2873 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 287 g
  • Sodík 2457 mg
  • Bílkoviny 272 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 880 mg
  • Draslík 1986.6 mg
  • Vláknina 47538 mg
  • Vitamín A 47538 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koleno a nožičky dáme vařit, jen chvíli, aby se srazila krev.

  • 2

    Vodu vylijeme a dáme novou, přidáme sůl, koření a vaříme do změknutí.

  • 3

    Vyndáme, vodu uchováme, maso vykostíme a nakrájíme i s kůží na kousky. Vývar přecedíme, osolíme jednou lžící soli, přidáme maso, mrkev, petržel, celer na kousky a vaříme do změknutí zeleniny.

  • 4

    Přilijeme ocet, nasekanou cibuli a okurku, hrášek a necháme přejít varem. Nalijeme do formy na chlebíček a necháme přes noc ztuhnout.

  • 5

    Ze ztuhlé huspeniny odstraníme tuk, vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s octem, cibulí a chlebem.

Komentáře k receptu