Ryzcová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 58 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 4 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 2.9 mg
- Draslík 16.1 mg
- Vláknina 246.8 mg
- Vitamín A 246.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryzce očistíme a nakrájíme. Dáme je vařit do studené vody, přidáme sůl a kmín. Vaříme pozvolna asi hodinu, dokud není vývar oranžový.
-
2
Připravíme si jíšku z mouky a sádla, opražíme dozlatova.
-
3
Scedíme vývar a zahustíme jíškou. Houby jen vyvaříme, ale nejíme!