Valašská ščedračka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Švestky sušené
  • 50 g Hrušky sušené
  • 100 g Hrách loupaný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 šálek Houby sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 251.7 mg
  • Vláknina 6522.5 mg
  • Vitamín A 6522.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Namočíme si přes noc hrách.

  • 2

    Druhý den jej propláchneme a uvaříme do změknutí.

  • 3

    Do 1 litru vody dáme uvařit předem namočené sušené švestky a hrušky, přidáme malé množství soli.

  • 4

    Namočíme asi na 10 minut houby do menšího množství vody v hrnečku.

  • 5

    Polévku přecedíme a prolisujeme do ní přes síto, hrách a uvařené ovoce.

  • 6

    Přidáme hrst nadrobno nakrájených namočených hub a necháme chvíli povařit.

Komentáře k receptu