Valašská ščedračka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 1 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 251.7 mg
- Vláknina 6522.5 mg
- Vitamín A 6522.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Namočíme si přes noc hrách.
-
2
Druhý den jej propláchneme a uvaříme do změknutí.
-
3
Do 1 litru vody dáme uvařit předem namočené sušené švestky a hrušky, přidáme malé množství soli.
-
4
Namočíme asi na 10 minut houby do menšího množství vody v hrnečku.
-
5
Polévku přecedíme a prolisujeme do ní přes síto, hrách a uvařené ovoce.
-
6
Přidáme hrst nadrobno nakrájených namočených hub a necháme chvíli povařit.