Kaldoun
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 8 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 7.3 mg
- Draslík 27.4 mg
- Vláknina 2023.1 mg
- Vitamín A 2023.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drůbky omyjeme a vaříme v osolené vodě do změknutí. Pak je vyndáme, vykostíme a nadrobno nakrájíme.
-
2
Zpěníme na másle najemno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji procezeným vývarem z drůbků a rozmícháme.
-
3
Přidáme nakrájenou zeleninu a za občasného míchání vaříme do změknutí.
-
4
Potom přidáme do polévky nakrájené maso, dochutíme solí, okořeníme muškátovým květem a přidáme nudle. Do uvařené polévky přisypeme nakrájenou pažitku.