Telecí mozeček zapečný s nudlemi a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 80 g Nudle vaječné
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 150 g Telecí mozek
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 80 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 1 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 874.2 mg
  • Draslík 214.8 mg
  • Vláknina 2178.2 mg
  • Vitamín A 2178.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na polovině másla.

  • 2

    Nakrájíme si na plátky žampiony, přisypeme k cibuli a krátce osmahneme.

  • 3

    Telecí mozeček odblaníme a nakrájíme najemno, přidáme ke směsi, ochutíme bílým pepřem a krátce podusíme.

  • 4

    Nudle uvaříme ve slané vodě, scedíme a propláchneme. Pak je vmícháme k mozečku. Vymastíme zapékací mísu máslem, vložíme připravenou směs, přelijeme rozšlehanými žloutky se smetanou a nasekanou petrželkou.

  • 5

    Posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu