Pražské srnčí medailonky s rybízovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Hříbky čerstvé
  • 500 g Srnčí kýta
  • 80 g Olivy nakládané
  • 50 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 3 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • 1 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 polévková lžíce Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 575 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 37.1 mg
  • Draslík 108.5 mg
  • Vláknina 2392.3 mg
  • Vitamín A 2392.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kýty nakrájíme kulaté malé řízky asi 1 cm vysoké.

  • 2

    Osolíme, opepříme a opečeme je prudce na másle.

  • 3

    Nakrájíme jemně cibulku a lehce ji osmažíme na másle s drobně nakrájenými hříbky a nasekanou šunkou. Osolíme, opepříme a necháme podusit. Pak vmícháme smetanu.

  • 4

    Tuto směs dáme vždy mezi dva řízky a spojíme je k sobě. Necháme vychladnout.

  • 5

    Do šťávy z řízků přilijeme trochu madeirského vína a rozpuštěný rosol.

  • 6

    Vlažnou šťávou přelijeme řízky. Každý řízek ozdobím zelenou olivou a kouskem petrželky, musíme to udělat hned než nám šťáva ztuhne.

  • 7

    Podáváme je s rybízovou omáčkou, kterou připravíme ze 3 lžic rybízové marmelády, tu zředíme vychladlým rozvařeným cukrem a dle chuti přidáme citronovou šťávu.

Komentáře k receptu