Pražské srnčí medailonky s rybízovou omáčkou
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 50 g Hříbky čerstvé
- 500 g Srnčí kýta
- 80 g Olivy nakládané
- 50 g Šunka dušená
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 3 polévková lžíce Marmeláda rybízová
- 1 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
- 2 polévková lžíce Víno madeira
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 29 g
- Sodík 575 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 37.1 mg
- Draslík 108.5 mg
- Vláknina 2392.3 mg
- Vitamín A 2392.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kýty nakrájíme kulaté malé řízky asi 1 cm vysoké.
-
2
Osolíme, opepříme a opečeme je prudce na másle.
-
3
Nakrájíme jemně cibulku a lehce ji osmažíme na másle s drobně nakrájenými hříbky a nasekanou šunkou. Osolíme, opepříme a necháme podusit. Pak vmícháme smetanu.
-
4
Tuto směs dáme vždy mezi dva řízky a spojíme je k sobě. Necháme vychladnout.
-
5
Do šťávy z řízků přilijeme trochu madeirského vína a rozpuštěný rosol.
-
6
Vlažnou šťávou přelijeme řízky. Každý řízek ozdobím zelenou olivou a kouskem petrželky, musíme to udělat hned než nám šťáva ztuhne.
-
7
Podáváme je s rybízovou omáčkou, kterou připravíme ze 3 lžic rybízové marmelády, tu zředíme vychladlým rozvařeným cukrem a dle chuti přidáme citronovou šťávu.