Conchiglie s tuňákem a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Conchiglie
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 425 g Tuňák v oleji
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 833 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 462 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 96.9 mg
  • Draslík 286 mg
  • Vláknina 6765.5 mg
  • Vitamín A 6765.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím rozehřejeme máslo a krátce orestujeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Tuňáka necháme okapat, rozdrobíme, přidáme k cibuli, vmícháme citronovou šťávu, smetanu, polovinu nakrájené petrželky a kapary. Ochutíme pepřem a zvolna asi 5min provaříme.

  • 3

    Poté omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme zbytkem petrželky a podáváme.

Komentáře k receptu