Conchiglie s tuňákem a kapary
Suroviny
- 500 g Těstoviny Conchiglie
- 30 g Máslo čerstvé
- 425 g Tuňák v oleji
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 833 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 38 g
- Sodík 462 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 96.9 mg
- Draslík 286 mg
- Vláknina 6765.5 mg
- Vitamín A 6765.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím rozehřejeme máslo a krátce orestujeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Tuňáka necháme okapat, rozdrobíme, přidáme k cibuli, vmícháme citronovou šťávu, smetanu, polovinu nakrájené petrželky a kapary. Ochutíme pepřem a zvolna asi 5min provaříme.
-
3
Poté omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme zbytkem petrželky a podáváme.