Vepřová pečeně se smetanou a hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Vepřová kýta
  • 50 g Slanina vepřová
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Celer bulvový
  • 3 ks Nové koření celé
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 97260 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 172.6 mg
  • Draslík 1818.8 mg
  • Vláknina 36091.7 mg
  • Vitamín A 36091.7 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Část slaniny nakrájíme na klínky. Maso zbavíme sádla, očistíme, osolíme a protkneme klínky slaniny.

  • 2

    Na zbytku slaniny opečeme nakrájený celer, později přidáme na kroužky rozkrájenou cibuli a vložíme maso, které opečeme po obou stranách. Posléze maso podlijeme mírně vývarem, přidáme koření a necháme dusit do měkka za občasného obrácení masa.

  • 3

    Jakmile je maso měkké, přendáme ho na teplé místo.

  • 4

    Smetanu rozkvedláme s moukou a hořčicí, přilijeme víno, šťávu z masa a za stálého míchání povaříme. Poté omáčku rozmixujeme a prohřejeme v ní i maso.

  • 5

    Jako přílohy podáváme knedlíky, bramborové krokety a těstoviny.

Komentáře k receptu