Vepřová pečeně se smetanou a hořčicí
Suroviny
- 750 g Vepřová kýta
- 50 g Slanina vepřová
- 6 ks Pepř černý celý
- 1 ks Sůl
- 1 ks Celer bulvový
- 3 ks Nové koření celé
- 1 ks Cibule
- 0.25 l Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 53 g
- Sodík 97260 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 172.6 mg
- Draslík 1818.8 mg
- Vláknina 36091.7 mg
- Vitamín A 36091.7 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Část slaniny nakrájíme na klínky. Maso zbavíme sádla, očistíme, osolíme a protkneme klínky slaniny.
-
2
Na zbytku slaniny opečeme nakrájený celer, později přidáme na kroužky rozkrájenou cibuli a vložíme maso, které opečeme po obou stranách. Posléze maso podlijeme mírně vývarem, přidáme koření a necháme dusit do měkka za občasného obrácení masa.
-
3
Jakmile je maso měkké, přendáme ho na teplé místo.
-
4
Smetanu rozkvedláme s moukou a hořčicí, přilijeme víno, šťávu z masa a za stálého míchání povaříme. Poté omáčku rozmixujeme a prohřejeme v ní i maso.
-
5
Jako přílohy podáváme knedlíky, bramborové krokety a těstoviny.