Vídeňský knedlík v ubrousku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 450 g Žemle tuková
  • 75 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.375 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 59.3 mg
  • Vláknina 1110 mg
  • Vitamín A 1110 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zatvrdlou žemli nakrájíme na kostky, osmažíme, polijeme osoleným mlékem a necháme asi 15 minut nabobtnat.

  • 2

    Potom žemle poprášíme moukou, přidáme vejce a nasekanou petrželovou nať. Vše spojíme, aby žemle zůstaly celé.

  • 3

    Ze vzniklého těsta utvoříme dvě šišky, zabalíme je do mokrého ubrousku a vaříme asi 20 minut.

Komentáře k receptu