Vídeňský knedlík v ubrousku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 16 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 59.3 mg
- Vláknina 1110 mg
- Vitamín A 1110 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zatvrdlou žemli nakrájíme na kostky, osmažíme, polijeme osoleným mlékem a necháme asi 15 minut nabobtnat.
-
2
Potom žemle poprášíme moukou, přidáme vejce a nasekanou petrželovou nať. Vše spojíme, aby žemle zůstaly celé.
-
3
Ze vzniklého těsta utvoříme dvě šišky, zabalíme je do mokrého ubrousku a vaříme asi 20 minut.