Knedlík v ubrousku kypřený sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 160 g Žemle tuková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 966 kcal
  • Sacharidy 125 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 418.7 mg
  • Draslík 97.9 mg
  • Vláknina 6000 mg
  • Vitamín A 6000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo utřeme se solí a se žloutky. Spojíme s moukou, přilijeme vlažné mléko a vyypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Žemli nakrájíme na kostky, osmažíme a teplou ji zamícháme do těsta. Necháme asi 15 minut nabobtnat a přidáme sníh z bílků.

  • 3

    Z těsta vytvarujeme knedlík, zabalíme do plátěného ubrousku a uvaříme.

  • 4

    Podáváme k jemným masům.

Komentáře k receptu