Hrnečkový knedlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 4 g
- Sodík 78 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 98.8 mg
- Draslík 24.5 mg
- Vláknina 1500 mg
- Vitamín A 1500 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosijeme, osolíme, přidáme žloutek, mléko a zpracujeme v řídké těsto.
-
2
Do těsta zamícháme na kostky nakrájenou žemli a sníh ušlehaný z bílků. Vlijeme do 3 dobře vymaštěných šálků.
-
3
Hrnečky postavíme do vodní lázně, zakryjeme alobalem a kastrol přikryjeme pokličkou. Vaříme asi 25 minut.
-
4
Hotový knedlík uvolníme od stěn, vyklopíme a nakrájíme.