Hrnečkový knedlík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 šálek Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 98.8 mg
  • Draslík 24.5 mg
  • Vláknina 1500 mg
  • Vitamín A 1500 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosijeme, osolíme, přidáme žloutek, mléko a zpracujeme v řídké těsto.

  • 2

    Do těsta zamícháme na kostky nakrájenou žemli a sníh ušlehaný z bílků. Vlijeme do 3 dobře vymaštěných šálků.

  • 3

    Hrnečky postavíme do vodní lázně, zakryjeme alobalem a kastrol přikryjeme pokličkou. Vaříme asi 25 minut.

  • 4

    Hotový knedlík uvolníme od stěn, vyklopíme a nakrájíme.

Komentáře k receptu