Fettuccine s uzeným sýrem a salámem
Suroviny
- 150 g Salám Turistický trvanlivý
- 60 g Sýr Eidam uzený 45%
- 50 g Sýr Parmezán
- 200 g Rajčata sušená sterilovaná
- 375 g Těstoviny Fettuccine
- 375 ml Mléko polotučné
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 2 stroužek Česnek
- 3 plátek Anglická slanina
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 783 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 35 g
- Sodík 565 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 18.4 mg
- Draslík 860.4 mg
- Vláknina 12271.5 mg
- Vitamín A 12271.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím slijeme ze sušených rajčat olej a odložíme si ho stranou. Rajčata nakrájíme na nudličky.
-
3
Olej z rajčat v rendlíku zahřejeme a orestujeme na něm na kolečka nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme najemno nakrájený česnek, krátce osmahneme, vmícháme rajčata, nakrájenou slaninu a salám a cca 2-3min podusíme.
-
4
Do směsi vmícháme mouku, rajčatový protlak a dusíme ještě minutu. Poté za stálého míchání přiléváme kondenzované mléko, omáčku přivedeme k varu, teplotu snížíme, vmícháme nastruhaný sýr, kajenský pepř, nasekanou petrželku a pepř. Dochutíme solí a zvolna provaříme dokud se sýr neroztaví.
-
5
Poté omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme.