Fettuccine s uzeným sýrem a salámem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Salám Turistický trvanlivý
  • 60 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 200 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 375 g Těstoviny Fettuccine
  • 375 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 plátek Anglická slanina
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 783 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 565 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 18.4 mg
  • Draslík 860.4 mg
  • Vláknina 12271.5 mg
  • Vitamín A 12271.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím slijeme ze sušených rajčat olej a odložíme si ho stranou. Rajčata nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Olej z rajčat v rendlíku zahřejeme a orestujeme na něm na kolečka nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme najemno nakrájený česnek, krátce osmahneme, vmícháme rajčata, nakrájenou slaninu a salám a cca 2-3min podusíme.

  • 4

    Do směsi vmícháme mouku, rajčatový protlak a dusíme ještě minutu. Poté za stálého míchání přiléváme kondenzované mléko, omáčku přivedeme k varu, teplotu snížíme, vmícháme nastruhaný sýr, kajenský pepř, nasekanou petrželku a pepř. Dochutíme solí a zvolna provaříme dokud se sýr neroztaví.

  • 5

    Poté omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu