Fettuccine se žampiony a fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 35 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 280 g Těstoviny Fettuccine
  • 100 g Oříšky piniové
  • 315 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Víno bílé
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 885 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 574 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 155.3 mg
  • Draslík 759.2 mg
  • Vláknina 12991.2 mg
  • Vitamín A 12991.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme a uchováváme teplé.

  • 2

    Mezitím z fazolových lusků odkrojíme konce a nakrájíme podélně na nudličky. Nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme doměkka na rozpáleném oleji. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a za stálého míchání krátce cca 1min podusíme. Poté zalijeme vínem, smetanou a vývarem. Přivedeme k varu, teplotu snížíme a omáčku asi 10min zvolna povaříme.

  • 3

    Vejce rozšleháme s trochou horké omáčky, za stálého míchání vlijeme do omáčky, přidáme fazolky, nakrájenou bazalku, opražené piniové oříšky, na nudličky nakrájená rajčata a prohřejeme.

  • 4

    Ochutíme solí a pepřem a poté omáčku nalijeme na těstoviny. Promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme hoblinkami parmazánu, případně čerstvými bylinkami a podáváme.

Komentáře k receptu