Fettuccine se žampiony a fazolkami
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
- 250 g Fazolové lusky zelené
- 35 g Rajčata sušená sterilovaná
- 280 g Těstoviny Fettuccine
- 100 g Oříšky piniové
- 315 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 125 ml Víno bílé
- 125 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Sýr Parmezán
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 885 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 57 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 155.3 mg
- Draslík 759.2 mg
- Vláknina 12991.2 mg
- Vitamín A 12991.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme a uchováváme teplé.
-
2
Mezitím z fazolových lusků odkrojíme konce a nakrájíme podélně na nudličky. Nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme doměkka na rozpáleném oleji. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a za stálého míchání krátce cca 1min podusíme. Poté zalijeme vínem, smetanou a vývarem. Přivedeme k varu, teplotu snížíme a omáčku asi 10min zvolna povaříme.
-
3
Vejce rozšleháme s trochou horké omáčky, za stálého míchání vlijeme do omáčky, přidáme fazolky, nakrájenou bazalku, opražené piniové oříšky, na nudličky nakrájená rajčata a prohřejeme.
-
4
Ochutíme solí a pepřem a poté omáčku nalijeme na těstoviny. Promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme hoblinkami parmazánu, případně čerstvými bylinkami a podáváme.