Dušené kuře v zelených paprikách se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 60 g Slanina vepřová
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1200 g Kuře
  • 400 g Paprika zelená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 866 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 546 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 254.2 mg
  • Draslík 957.9 mg
  • Vláknina 5750 mg
  • Vitamín A 5750 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpálíme ji a osmažíme na ní plátky cibule.

  • 2

    Vložíme očištěné čtvrtky kuřete, osolíme a zalijeme vařící vodou. Dusíme do poloměkka a přidáme nakrájené papriky, rajčata a sůl.

  • 3

    Před dokončením přidáme rajčatový protlak, prohřejeme a nakonec zjemníme pokrm kouskem másla.

  • 4

    Na talíři porci kuřete polijeme šťávou se zeleninou a posypeme sýrem.

Komentáře k receptu