Rigatoni s uzeninou a parmazánem
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
- 60 g Žampiony čerstvé
- 500 g Špekáčky
- 500 g Těstoviny Rigatoni
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 125 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1214 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 77 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 199.9 mg
- Draslík 179 mg
- Vláknina 8910.3 mg
- Vitamín A 8910.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpálíme olej a doměkka orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájenou uzeninu a na plátky nakrájené žampiony a podusíme.
-
2
Poté za stálého míchání podlijeme vínem, přivedeme k varu, teplotu snížíme a vaříme dokud se tekutina neodpaří na polovinu množství.
-
3
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
4
Vrátíme je zpět do hrnce. Smícháme je s uzeninou a žampiony. Zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci, polovinou nastrouhaného parmazánu, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
-
5
Promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem parmazánu a podáváme.