Dušené hovězí s kapiemi a smetanou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 600 g Hovězí maso přední
  • 60 g Olej stolní
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Paprika sterilovaná
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 7550 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 133.9 mg
  • Draslík 1371.6 mg
  • Vláknina 13425 mg
  • Vitamín A 13425 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 245.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a nakrájíme na kostky jako na guláš.

  • 2

    Vložíme je do horkého oleje, opečeme, osolíme, přidáme cibuli nakrájenou na plátky a dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec přidáme nakrájenou kapii, zahustíme smetanou s rozkvedlanou moukou a povaříme.

  • 4

    Podáváme s rýží, knedlíkem nebo s těstovinami.

Komentáře k receptu