Tagliatelle s kuřecími játry a smetanovou omáčkou
Suroviny
- 300 g Játra kuřecí
- 50 g Sýr Parmezán
- 375 g Těstoviny Tagliatelle
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Hořčice Bornier - hrubozrnná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 35 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 458.7 mg
- Draslík 274.2 mg
- Vláknina 5967.3 mg
- Vitamín A 5967.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím očistíme játra, nakrájíme na plátky.
-
3
Ve velké pánvi rozpálíme olej a při nízké teplotě orestujeme doměkka najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme játra a 2-3min je osmahneme. Odstavíme, zalijeme smetanou, vmícháme nasekanou pažitku, hořčici, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu, za stálého míchání přidáme rozšlehaná vejce a odstavíme.
-
4
Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem, dozdobíme pažitkou a podáváme.