Fettuccine Primavera
Suroviny
- 155 g Hrášek
- 155 g Sójové boby
- 50 g Sýr Parmezán
- 500 g Těstoviny Fettuccine
- 155 g Chřest bílý
- 30 g Máslo čerstvé
- 315 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 33 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 69.4 mg
- Draslík 600.8 mg
- Vláknina 13711.5 mg
- Vitamín A 13711.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím nakrájíme na kousky chřest, spaříme vroucí vodou a zchladíme studenou. Boby vložíme do vroucí vody, ihned scedíme, nasypeme do studené vody, scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Poté je uvaříme doměkka. Celer nakrájíme na plátky a orestujeme na rozehřátém másle. Přidáme hrášek, zalijeme smetanou a cca 3min povaříme. Vložíme chřest, boby, nastrouhaný parmazán, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a krátce asi minutu povaříme.
-
3
Omáčkou přelijeme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme bylinkami a ihned podáváme.